matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc...
Jestem na egzaminie poprawkowy:
Wyznacz trzynasty wyraz ciągu artmetycznego mając dane a2 = 3, a6 = 4.
16 maj 11:53
aniabb:
a
2
+4r=a
6
3+4r=4 r=1/4 a
13
= 2,75 + 12•1/4 =2,75+3=5,75
16 maj 11:57