Matura to Bzdura !!!!!!!!!!!!!!!!!
Kipic: Mam pytanie
Czy mozna sie jakos szybciej dowiedziec czy sie zdalo z polaka mature pissemna niz czekanie do
28 czerwca
15 maj 21:27
15 maj 21:34
Dominik: musisz czekac jak wszyscy.
15 maj 21:36
Kipic: napewno nie da zadzwonic czy cus
15 maj 22:58
15 maj 23:21
Dominik: nie. nawet gdybys dowiedzial sie teraz, ze nie zdales to i tak musialbys czekac do sierpnia na
poprawke. ciesz sie wakacjami, a nie sie stresujesz.
15 maj 23:27
15 maj 23:36
Mila: Na pewno zdasz w pierwszym terminie, a jeśli nie, to w sierpniu, znam uczniów co zdawali
poprawkę, poradzili sobie w sierpniu. Poszli na studia.
Nie panikuj, ucz się spokojnie do następnych egzaminów.
Dla odstresowania rozwiązuj zadania, to na pewno będzie Ci potrzebne w przyszlości.
15 maj 23:43
Dziabong: @Kipic
Bez obrazy ale Ty jesteś chyba najbardziej panikującym użytkownikiem tego forum.
16 maj 00:22
16 maj 09:54
use: kipic jak ustne
16 maj 09:58
Kipic: Polak 30 % huahauhauahuh 6 pkt i nie wiem skad pomyslaly ze to nie moja praca i bylem spalony
na samym poczatku loooool, nie rozumiem, sam robilem i jeszcze takie przypuszczenia
Az tak sie zestresopwalem ze loooooooool
z anglika wiem ze zdalem, ale ile % to nie wiem bo kolezanka mi tylko powiedziala ze zdalem
16 maj 10:01
Kipic: na ostatnie pytanie z anglika nie odpowiedzialem bo troche go nie zrozumialem no i czas sie
skoczyl
:( i nie uzasadnilem 3 dlaczego inne odrzuam tylko ciekawe jak mialem inne odrzucic skoro
wszystko bylo prawie takie samo
16 maj 10:02
Kipic: Ale ze z polaka sie opanowalem to odpowiedzialem wmiare na pytania ktore mi zadaly
16 maj 10:03
ut: Polak 30 % ale siara
16 maj 10:05
Kipic: wisi mi to wazne ze zdalem i tak ide na Pwr a tam sie liczy matma fiza i infa w sumie zaluje ze
z infy matury nie wzialem chociaz podstawy
16 maj 10:06
use: kipic ale jak kurde one ci tak mogły wystrzelić że nie twoja praca
? kogo to kurde obchodzi
xd ?
16 maj 10:06
Kipic: @ut rownie dobrze moglbym napisac ze mialem 80% a ze jestem w ".i." szczery i nie klamie , to
zawsze pisze prawde , chociaz nie kazdemu moze sie to podobac , zreszta po co mialbym klamac.
16 maj 10:08
Kipic: @use i dont know
spalony bylem juz od poczatku no ale coz skoro znalem wmiare wszytsko to zdalem, w sumie troche
odpowiedzialem z tych pytan i wmiare dobvrze akurat tak na 30%
16 maj 10:09
use: ja tez si stresuje tym polskim bo przyznaje się pracy nie robiłem ale nauczyłem sie już prawie
na pamiec więc mysle ze bedzie luc ( mam gdzies 7−8 minut gadania ) najwazniejesze i tak sa te
pytania ktore one zadają więc się tak nie stresuje ale niech mi tylko któraś zarzuci że to nie
moja praca to będę się kłócił masakrycznie bo niby na jakiej podstawie ona tak twierdzi
? a
może sie zestresowałem i mi troche źle to mówienie idzie ... oj byłoby gorąco
16 maj 10:09
Kipic: na jakiej podstawie to tez i dont know
no ale wiesz polski ustny i angilesk ustny i tak sie do niczgo nie wlicza .
Angielski sie strasznie przydaje wiec wmiare chcem sie go nauczyc . slowa wmiare znam tez
rozumialem wmiare co do mnie mowily wiec lipy nie ma dzisiaj sie dowiem ile % mialem
16 maj 10:11
Technik: @Kipic I don't know*
use: ale ja czegoś nie rozumiem bo ja postrzegam mature ustną w ten sposób że dyrektor szkoły mówi
do tych egzaminatorek żeby były mniej surowe bo przecież wiadomo ze szkoła bazuje na tym żeby
jak najwiecej ludzi zdało więc nie rozumiem jak nauczyciel z twojej szkoły który siedział obok
mogł stwierdzic że praca jest nie twoja .... żal wg mnie to straszna lipa
Kipic: Siema @Technik , ale wydaje mi sie ze to nie blad hehe
bo nie raz juz widzialme pismo i dont know albo i havent the time albo Ive been thinking about
you
moge wymieniac do woli
16 maj 10:13
use: masakra, ja jeszcze mam ustne przed soba stres masakryczny bo chce to gówno zdać i mieć juz z
głowy ....
16 maj 10:13
use: aa ile gadałeś i jaki miałeś temat z polaka
16 maj 10:14
Kipic: @use znaczy nie powiedziano mi wprost ze to nie moje ale tak z kontekstu mozna bylo
wywnioskowac ze one tak mysla
16 maj 10:14
Kipic: Stabat Mater
gadalem jakies 12−14 minut powiedzialem prawie wszystko co chcialme mowic
no i potem kazali mi usisc i zaczely sie te pytania iprzypuscnia mal oco sie nie zlalem ze
strachu
16 maj 10:15
use: @kipic to może ty to tak odebrałeś, a jaki był ten kontekst możesz przyblizyć
aha i jakie
miałęś pytania do tematu
16 maj 10:15
Kipic: @use hehe
to ty Karol albo ktos ze szkoly bo prawidzwy @Use mial 1 ltere przez duze U
I tylko ty Karol wiedziales nie ladnie sie podszywac ty kurcza palica spzrycu
Na silke dzisiaj idziemy a ty jaja sobie robisz
ale dzisiaj ostro przypakuje uahuahauh
Ja na 3 bede Ty tez badz
16 maj 10:18
Technik: Siema Kipic w każdym wypracowaniu czy innej formie pisemnej zawsze piszemy duże I ( kiedyś
pisano małe i ale to już dawno się zmieniło i używane jest duże I )
16 maj 10:18
Kipic: @Technik no dobra bede pisac poprawnie uwzgledniajac ' oraz duze litery
16 maj 10:19
Technik: jak tak pisałeś na pisemnym to na pewno utną Ci za to punkty
16 maj 10:20
Kipic: Naszczescie nie
na pisemnym oczywiscie ze pisalem poprawnie , wkoncu to oczywiste ze tam sie
sprawdza wsystko
16 maj 10:21
Garth: Tak jak mowi Technik, nie pisanie ' czy pisanie I mala litera to tak jak ja wlasnie teraz pisze
− bez uzycia polskich znakow, z czym mozna sie spotkac glownie w rozmowach przez Internet.
16 maj 10:22
use: Przykro mi kipic ale poważnie pytam , nie podszywam sie lol
skąd ten pomysł , zaraz ide na
maturke i chce sie dowiedzieć jakie miales pytania czy trudne itd ?
16 maj 10:22
use: jestes kipic>>
? zaraz spadam a ciekawy jestem o co cie pytali >>>
16 maj 10:28
Kipic: Dobra wieze @use ale ejsli to ty karol to kuzwa wiedz ze dzisiaj ogarne jak sie psotkamy czy to
byles Ty
Ale jesli nie to oki :
Wiec poprostu zadaly mi pytanie co to Stabat Mater , no i odpowiedzialem ze to motyw matki
cierpiacej , zle t odebralem bo im chodzilo o znaczenie z laciny wiec stabat mater to matka
stojaca , a ja od samego poczatku zawsze myslalem ze Mater to Matka a Stabat to ciaerpiaca i
nei sprawdzalem z laciny bo mialem tylko omowic motyw matki cierpiacj no i nie wiedzac o tym
zamiescilem w swojej p[racy takze rzezbe i rysunek na ktorym matka kleczy a nie stoi bo nie
wiedzialem ze akurat ta matka ma stac
I tu chodzi o to ze jak z kolega rozmawialem to zawsze mowilis ze stabat mater to matka
cierpiaca znaczenia z laciny to nie znalem i w pytaniu wlasnie nie zrozumialem ze chodzi o
znaczenie z tej laciny
mialem jesze pytanie kim moze byc chlopeic w utworze elegia o chlopcu plskim to tez
odpwiedzialem
i kto jest podmiotem lirycznym w stabat mater jozefa wittlina w to dobrze odpowiedzialem
i jeszcz mialem pytania jakeis ale nie jestem w stanie sobie ich przypomniec bo pod wplywe
straesu poprosu zapomnialem
ale nawet kolo 6−7 jednak z tego na 2−4 wmiare poprawnie ale
tak jak mowie nie jestem w stanie sobie przypomniec
16 maj 10:29
Kipic: to ze tak zle nie bylo akurat odpowiedz na te pytania i prezentacja byla tylko na zaliczenie na
te 6 pkt zgadza sie
16 maj 10:32
use: masakra, ja mam tylko jedn cel ZDAĆ nie wazne na ile byleby to zdać zakuc zaliczyc zapomniec i
zacząć ogarniać powoli analize matematyczna w weekendy oczywiscie a w tygodniu isc do roboty
gdzies żeby zarobvic na ewentualne studia
Mam nadzieje że w robocie złapie oddech od tego syfu od tej całej szkoły i wkoncu czlowiek
zacznie cos zarabiac bo siedziene w domu juz mnie wkurza
16 maj 10:33
Kipic: bo prawde mowiac ani razu se nie zaciolem czy cos mowielm nons top bo wiedizalem o czym mowic i
niwykulem sie tego az tak na sama pamiec
16 maj 10:33
use: ja własnie ucze sie na pamiec i nie wiem czy to dobry pomysl ( oczywiscie jakbym sie zacial to
zawsze moge wlasnymi slowami pojechac ) mysle ze lepiej sie nauczyc bo zdanie sa wtedy
bardziej logiczne i ladniej to wszystko brzmi niz tak walic wlasnymi slowami , bo wiadomo jak
to wyglada nieraz na lekcji jak ktos wlasnymi slowami gadal to az zal bylo sluchac ...
16 maj 10:35
Kipic: @use no tez bym poszedl ale na razie koks silka i gieranie , hehe moze za 2−3 tydzi cos zaczne
myslac o robocie chocby wykladnaie towaru
Ale na chacie mam sporo i tak roborty wiec "Nie
ma Lipy"
16 maj 10:35
Kipic: no jak walisz wlasnymi slowami zazwyczaj powtarzaja sie slowa ktore nacodzien uzywasz
Ja spadam musze isc kolo robic i jade 10 km na silke i potem spowrotem 10 km na chate hehe
16 maj 10:36
use: ja jade za granice gdzies na wakacje nie ma bata , doi angli albo do niemiec na jakies zbiory,
cos wymysle
Kipic: Powodzenia @use
bedzie dobrze
use: w angli juz bylem rok temu wiec nie narzekam
16 maj 10:37
use: jest tam sporo roboty ) tylko jak sie robic chce
use: dobra to narazie ja tez spadam musze sie wyciszyc przed