matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
Tomi:
Mam jeszcze coś: a
5
=8 , a
6
=16 , a
7
=?
15 maj 20:19
Eta:
a
6
=q ⇒ q=2
a
5
a
7
= a
6
*q=.............
15 maj 20:20
Eta:
a
5
,a
6
,
a
7
8,16,
32
15 maj 20:21
Tomi:
Dzięki
15 maj 20:26