matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
student:(:
Oblicz metodą eliminacji Gaussa:
⎧
x+2y+z=1
1.
⎨
3x−y+z=2
⎩
y−z=4
⎧
a+2b−c=10
⎜
a−d=2
2.
⎨
a+b+c+d=4
⎩
c+d=3
⎧
x+y+z+t+u=5
⎜
x+u=2
3.
⎨
x+y+t=3
⎜
x−y−z−t−u=−3
⎩
t+u=2
15 maj 20:01