matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz układ rownan: k{y=-x-2 &y=-x^2}
Madzik:
⎧
y=−x−2
rozwiaz układ rownan:
⎩
y=−x
2
15 maj 19:40
Kejt:
−x−2=−x
2
−x
2
+x+2=0 Δ=... itd.
15 maj 19:42
Kaja:
K{y=−x−2 & −x−2=−x
2
} x
2
−x−2=0 Δ=1+8=9
√
Δ
=3 x
1
=−1 x
2
=2
⎧
x=−1
⎩
y=−1
⎧
x=2
lub
⎩
y=−4
15 maj 19:43