matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg geometryczny
Tomi:
Jeśli a
1
=2 , q=3 to ile wynosi a
5
?
15 maj 19:35
irena_1:
a
5
=a
1
q
4
a
5
=2*3
4
=2*81=162
15 maj 19:37
Kostek:
a
5
=a
1
*q
4
a
5
=2*3
4
=162
15 maj 19:38
Tomi:
15 maj 20:01
Kostek:
15 maj 20:03