matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyc gradient funkcji f w punkcie P
Acus:
f(x,y)= e
−
2x cos2y P=(0, π/4)
15 maj 19:16
Acus:
f(x,y)= e
2
x
cos2y P=(0, π/4) *
15 maj 19:17
Amaz:
Gradient to wektor.
f(0, π/4)
f(0, π/4)
[
,
]
dx
dy
15 maj 19:31