matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o sprawdzenie i lekką pomoc, ciagi
a:
ciąg malejący czy rosnący a
n
=3/5n−1 a
n
+
1
=
15 maj 19:00
Kejt:
3
2
a
n
=
n−1 czy a
n
=
?
5
5n−1
15 maj 19:05
a:
pierwsza opccja
15 maj 19:06
Kejt:
3
a
n
=
n−1
5
3
3
3
3
2
a
n+1
=
(n+1)−1=
n+
−1=
n−
5
5
5
5
5
3
2
3
3
n−
−
n+1=
5
5
5
5
3
>0
5
więc ciąg jest rosnący..
15 maj 19:08
a:
dziekuje; )
15 maj 19:11