Wykres funkcji
Matematyk: |x| + |y| <= 1
Wiecie może jak rozwiązac te równanie aby można było to funkcje narysowac?
15 maj 18:58
Eta:
15 maj 19:04
Matematyk: a jak do tego dojsc?
15 maj 19:10
Mila:

4 przypadki
I ćwiartka
x≥0 i y≥0
x+y=1
y=−x+1
II ćwiartka
x<0 i y≥0
−x+y=1
y=x+1
III ćwiartka
x<0 i y<0
−x−y=1
y=−x−1
IV ćwiartka
x≥0 i y<0
x−y=1
y=x−1
15 maj 19:11
Kejt: masz cztery opcje:
1o x>0 i y>0
2o x<0 i y>0
3o x>0 i y<0
4o x<0 i y<0
czyli cztery równania, dla których musisz wyznaczyć dziedzinę.. i zostają takie króciutkie
odcinki jak u Ety
15 maj 19:12
Matematyk: dzieki bardzo
15 maj 19:13