matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
ania:
oblicz miejsca zerowe: (|x|−3)
2
−4
15 maj 18:18
Eta:
f(x)=(|x|−3)
2
−4 f(x)=0 ⇒ (|x|−3)
2
=4 ⇒ |x|−3=2 v |x|−3=−2 |x|=5 v |x|= 1 x=5 v x= −5 v x=1 v x= −1
15 maj 18:23