funkcja
ania: niby proste a jednak− oblicz miejsca zerowe funkcji
2−(x−1)2
15 maj 17:45
Eta:
f(x)=2−(x−1)2
f(x)=0 ⇒ (x−1)2=2 ⇒ x−1=√2 v x−1=−√2
x= 1+√2 v x= 1−√2
15 maj 17:49
Kinga: 2−(x
2−2x+1) = 2−x
2 + 2x −1 = −x
2 + 2x + 1
Δ = 2
2 − 4 * 1 * (−1) = 4 + 4 = 8
√Δ=2
√2
| | −2−2√2 | |
x1 = |
| = 1+ √2 |
| | 2*(−1) | |
| | −2+2√2 | |
x2 = |
| = 1 − √2 |
| | 2*(−1) | |
15 maj 17:50
Eta:
15 maj 18:25
Kostek: Kinga fajnie rozwiązane ale chyba sposób Ety jest o wiele szybszy

(x−1)
2=2 /
√
√(x−1)2=
√2
|x−1|=
√2
15 maj 18:31