matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.......
Julis:
Czy 15 litrow wody zmiesci sie w akwarium o wymiarach 20cm x 1,6dm x 3,5dm?
15 maj 17:20
Kaja:
20 cm=2 dm V=2*1,6*3,5=11,2 [dm
3
] (objętość akwarium) 15l = 15 dm
3
więc 15l się nie zmieści
15 maj 17:22