matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
Julis:
Oblicz wysokosc prostopadloscianu ktorego podstawa jest prostokatem o wymiarach 3 i 4 a pole powierzchni calkowitej wynosi 94
15 maj 17:07
Kaja:
h− dł. wysokości prostopadłościanu Pc=2*3*h+2*4*h+2*3*4 94=14h+24 70=14h h=5
15 maj 17:09