matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Chloe:
10!/(4!)
2
15 maj 14:39
aniabb:
5•6•7•8•9•10
= 6300
1•2•3•4
15 maj 14:41
pigor:
4!*5*6*7*8*9*10
... np. tak : ... =
= 5*7*2*90= 70*90= 7200 . ...
4!*1*2*3*4
15 maj 14:44
pigor:
... , dzięki
aniabb
, chyba nie umiem mnożyć 7*9= jednak 63 . ...
15 maj 14:45
aniabb:
7•9=63
15 maj 14:45
pigor:
... , dobre ups
15 maj 14:47
aniabb:
ja ostatnio też dziwności wypisywałam...
15 maj 14:48