funkcje
majmd: 3+√3tg2β = 4
14 maj 21:43
majmd: Chodzi o obliczenie miary konta β
14 maj 21:46
Eta:
konta w BiG−Banku? czy w BGŻ ?
14 maj 21:47
majmd: Wybacz

kąta*
14 maj 21:49
ZKS:
3 +
√3tg(2x) = 4
√3tg(2x) = 1
14 maj 22:03
majmd: sory ale nie wiem skąd to wziąłeś, jeszcze wprowadziłeś liczbe Pi, moja nauczycielka za np.
tangensa kiedy jest √3 podstawiała kąt 60 stopni, czyi:
tg(2α)=√3
tg(2a)=60stopni /2
a=30stopni
14 maj 22:20
Janek191:
@majmd
| | 1 | | √3 | |
Tam jest |
| = |
| , a nie √3 ! |
| | √3 | | 3 | |
2 α = 30
o + 180
o *k / : 2
α = 15
o + 90
o*k, k − dowolna liczba całkowita
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
15 maj 10:00