trygonometria
Kostek:
| | |sinx| | | √1−cos2x | |
|tgx|= |
| = |
| |
| | |cosx| | | |cosx| | |
| | |sinx| | | |sinx| | |
|tgx|= |
| = |
| |
| | |cosx| | | √1−sin2x | |
która wersja jest poprawna ?
14 maj 21:42
ZKS:
A co różnica?
14 maj 21:47
Kostek: bo raz w liczniku mam |sinx| a raz
√1−cos2x
14 maj 21:48
ZKS:
A czym się różni |sin(x)| od √1 − cos2(x)?
14 maj 21:50
Kostek: własnie nie wiem i dlatego pytam
14 maj 21:51
ZKS:
A ile jest równe 1 − cos2(x)?
14 maj 21:52
Kostek: sin2x
14 maj 21:53
Dziabong: Ja wiem, ja wiem : sin2 (x)
14 maj 21:53
ZKS:
W porządku to √sin2(x) ile jest równe?
14 maj 21:54
Dziabong: Ja wiem, ja wiem : |sin(x)|
14 maj 21:55
Kostek: Dziabong nie pomagasz mi...
miałem pisać to właśnie
14 maj 21:56
ZKS:
Tak więc pytanie czy |sin(x)| jest równy |sin(x)|?
14 maj 21:56
Dziabong: Przepraszam. Idę SE
14 maj 21:56
Kostek: tak
14 maj 21:57
ZKS:
To masz swoją odpowiedź w takim razie.
14 maj 21:59
Kostek: Ok dziękuje
14 maj 22:01