−3 | ||
k: 2y=−3x+8⇔y= | x+4 | |
2 |
−3 | −3 | |||
x2−4x+( | x+4)2−2*( | x+4)=8 | ||
2 | 2 |
9 | ||
x2−4x+ | x2−12x+16+3x−8=8 | |
4 |
13 | |
x2−13x=0 | |
4 |
13 | ||
x( | x−13)=0⇔ | |
4 |
−3 | −3 | |||
y= | *0+4=4 lub y= | *4+4=−2 | ||
2 | 2 |
2 | 2 | −1 | ||||
BD: y= | x+b i 1= | *2+b⇔b= | ||||
3 | 3 | 3 |
2 | 1 | |||
y= | x− | równanie prostej zawierającej przekątną BD | ||
3 | 3 |
2 | 1 | 2 | 1 | |||||
x2−4x+( | x− | )2−2( | x− | )=8 | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |