Równanie
Vader: Wyznacz x oraz y z układu równań
3x2 − 2x −2y =0
3y2 − 2x − 2y=0
14 maj 20:08
ICSP: odejmij równania stronami
14 maj 20:14
Vader: Jak to zacząć
14 maj 21:06
Eta:
Jak radzi
ICSP
3x
2−3y
2=0 / :3
x
2−y
2=0 ⇒ (x−y)(x+y)=0 ⇒ x=y v x= −y
| | 4 | | 4 | |
dla x=y 3x2−4x=0 ⇒x(3x−4)=0 ⇒ x=0 v x= |
| to y=0 v y= |
| |
| | 3 | | 3 | |
dla x= −y 3x
2=0 ⇒ x=0 to y=0
| | 4 | | 4 | |
odp: (0,0) , ( |
| , |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
i bingo
14 maj 21:11
Vader: wielkie dzięki
14 maj 21:14
Eta:
Na zdrowie .....
14 maj 21:19