Równanie metodą Gaussa
Sysha: Równanie, przerobiłem już na macierz i postać początkowa to :
|1 −1 0| 1|
|2 0 2| 2|
|0 1 1| 0|
|1 1 2| 1|
Kilka przekształceń i mam
|1 −1 0| 1|
|0 2 2| 0|
|0 1 1| 0|
|0 2 2| 0|
I tutaj jestem w kropce, wiem, że 2 wierszę mogę skreślić tylko jak wtedy równanie zapisać. ?
14 maj 18:40
Sysha: Jak zapisać rozwiązania * ?
14 maj 18:41
Sysha: Byłbym naprawdę wdzięczny za pomoc ;<
14 maj 19:23
Sysha: zapisać to jako
x + z
0 =1
y + z
0 = 0
z = z
0
gdzie z
0 ∊ R ?
Takie przeczucie ale czy prawidłowe ? Ktoś podpowie ?
14 maj 23:01
Krzysiek: ok.
14 maj 23:04
Sysha: Dzięki
15 maj 17:14