matematykaszkolna.pl
Fizyka Kamil: FIZYKA! Wiem, że to niekoniecznie to forum, ale znam wasze nieprzeciętne umysły i różnorodne zainteresowanie w kierunku nauk ścisłych, dlatego myślę, że mogę tutaj oczekiwać pomocy. Mam jutro sprawdzian, a nie ogarniam w ogóle tych zadań. Pomóżcie rozwiązać, ja je przeanalizuję i wyciągnę wnioski. Zadanie z działów: optyka, fotometria, model atomu wodoru Bohra: Zadanie 1: jaka jest max predkosc elektronu wybijanego z poziomej plytki sodowej o pracy wyjscia 2.28 eV przy naswietlaniu jej swaitlem o dlugosci 410nm Zadanie 2: Dany jest elektron na 4 powłoce od jądra. oblicz jego energie kinetyczna, całkowitą i potencjalną Zadanie 3: dwuwklęsła soczewka powietrzna (n1= 1) o promieniach r1= 0,2m i r2=0,1 m znajduje sie w wodzie (n2=1,33). oblicz ogniskową soczewki POMÓŹCIE LUDZIE JAK NAJSZYBCIEJ...
14 maj 17:00
tom: Zadania są łatwe. Wystarczy poznać kilka wzorów i praw z fizyki. Jeżeli chcesz fachowej pomocy, napisz na fizyczny.net.
14 maj 17:32
tom: Zresztą nie musisz pisać. Podobne zadania na pewno tam już są. Trzeba poszukać, przeanalizować i zrobić swoje emotka
14 maj 17:33