matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć wyrażenie
Bearu:
Oblicz: (sin30°+tg45°)
2
−cos
2
45° Bardzo proszę o pomoc w zadaniu
14 maj 16:52
Basia:
1
sin30 =
2
tg45 = 1
√
2
cos45 =
2
podstaw i licz
14 maj 16:55
Bearu:
a co z cos2 45° ? też wystarczy podstawić i podnieść do potęgi ?
14 maj 17:07