matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi
Nataliee ;*:
Mam problem z kilkoma przykładami, prosiłbym o pomoc z góry dziękuję.
(3a
3
b
4
)
−
5
* (3a
3
b
4
)
−
5
= [(3/4)
−
2
:(4/3)
3
]
−
2
+ (4/3)
0
* (8/3)−
1
=
21
4
* 10
7
/ 15
5
* 14
6
=
17 wrz 08:54