wykonaj działanie
asiaP: wykonaj działanie
| | 8x+8 | | 2x−2 | |
b) |
| * |
| |
| | x2−2x+1 | | 8x2+16x+8 | |
14 maj 12:52
Kostek:
b) ustal sobie dziedzinę
| 8(x+1) | | 2(x−1) | |
| * |
| =..... |
| (x−1)2 | | (x+1)2 | |
14 maj 12:57
aniabb:
| | x(x−2)−5x(x+2) | | x2−2x−5x2−10x) | |
a) |
| = |
| |
| | (x−2)2(x+2) | | (x−2)2(x+2) | |
| | −4x2−12x | | −4x(x+3) | |
= |
| = |
| |
| | (x−2)2(x+2) | | (x−2)2(x+2) | |
14 maj 12:58
asiaP: a) D∊R/ {−2,2}
b) to nie mam pojecia
14 maj 13:07
Kostek:
korekta do b)
| 8(x+1) | | 2(x−1) | |
| * |
| =.... |
| (x−1)2 | | 8(x+1)2 | |
14 maj 13:15
aniabb: b) D=R/{−1,1}
D=R lub D: x∊R nie może być D∊R
14 maj 14:05
asiaP: ale jak to zrobic zadanie
14 maj 14:38
aniabb: poskracać identyczne w tym co masz u Kostki
14 maj 14:41
14 maj 14:45
aniabb: tak
14 maj 15:07
basia: i to wszystko tak
14 maj 15:11
aniabb: tak
14 maj 15:12