matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak skrócić te działanie?
JUlka :
Jak to rozwiązać, jak skrócić 2
22
− 9* 2
19
=
14 maj 11:26
wredulus_pospolitus:
2
22
= 2
19+3
= 2
19
*2
3
= 2
19
*8 czy wiesz co dalej zrobić
14 maj 11:28
Patryk:
2
19
*2
3
−9*2
19
= =2
19
(8−9)=..
14 maj 11:28