Jakiej długości jest linia?
JUlka :

Bok jednego, kwadratu wynosi 1 cm jakiej długości jest zielona linia?
14 maj 11:18
ICSP:

potrafisz teraz odpowiedzieć?
14 maj 11:21
Janek191:
Z tw. Pitagorasa mamy
z2 = 32 + 22 = 9 + 4 = 13
więc
z = √13
=========
Odp. Zielony odcinek ma długość √13 cm.
==================================
14 maj 11:22
taki tam;):

Trochę kaleczny rysunek ale dasz radę zrozumieć

Zielona linia(c) jest przeciwprostokątną trójkąta prostokątnego którego czarne linie(a i b) są
przyprostokątnymi także:
a
2+b
2=c
2
Resztę sam obliczysz
14 maj 11:23
Janek191:
To są odcinki, a nie jakieś linie !
14 maj 11:31
taki tam;): przepraszam zasugerowałem się juką

i nie krzycz tak na mnie
14 maj 11:33