matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz 3 , 4 i piaąty wyraz ciagu określonego wzoremredukcyjnym :
Koziołek:
a1=5 , an+1=√an
13 maj 20:05
irena_1:
a
1
=5 a
2
=
√
5
a
3
=
√
√
5
=
4
√
5
a
4
=
√
4
√
5
=
8
√
5
a
5
=
√
8
√
5
=5
1
16
13 maj 20:10