pomocy
jurek: pole rombu o przekątnych 6 i 8 cm jest o 12 cm kwadratowych mniejsze od pola kwadratu.oblicz
pole tego kwadratu
13 maj 19:51
Eta:
| | 6*8 | |
P(kwadratu)=P(rombu)+12= |
| +12= ....... |
| | 2 | |
13 maj 19:56
jurek: dlaczego plus 12? jak jest mniejsze o 12
13 maj 20:08
jurek: znalazłem 6*8 /2=24 p(kwadratu) p−12 =12 cm kwadratowych p(kwadratu)=a ∧2=12 cm sześciennych
a do kwadratu=4*3 ,a =2 pierwiestek z 3 ,ob=4*a=8 pierwiastków z 3 nie rozumiem tego
rozwiązania
13 maj 20:13
Eta:
Echhhh

P(rombu)=24cm
2 , P(kwadratu)= 36cm
2
czyli pole rombu jest mniejsze od pola kwadratu o 12 cm
2
Jasne
13 maj 20:50