c. geometryczny
Osxx: Mam obliczyć "a
1" oraz "q"
___________________________
q=R\{−1, 0, 1}
chcę tylko wiedzieć czy dobrze robię na razie? lub czy jest jakiś krótszy sposób a ja go po
prostu nie widzę?
13 maj 19:16
Osxx: Ktoś to zweryfikuje?
13 maj 19:39
Mila: źle rozwiązane ostatnie równanie, q nie może być równe 0, bo jaki masz wtedy ciąg?
13 maj 19:52
Osxx: Dlatego napisałem q=R\{−1,0,1}. Dalej chyba nie rozumiem
13 maj 19:56
Osxx: Dobra. Po wymnożeniu przez mianowniki obu stron:
16q
2−13q−3=0
Δ=361
| | 3 | |
q=− |
| v q=1, ale q ≠ 1 |
| | 16 | |
spr.
a
1−a
3=26
26 = 27
L = P
13 maj 20:13
Osxx: fuck.. *26 = 26
13 maj 20:14
Mila:
13 maj 20:39