Zastosowanie wykresów funkcji do rozwiązania równać i nierówności.
Wiola: W prostokątnym układzie współrzędnych naszkicuj wykres funkcji f(x)=x2 i na jego podstawie
podaj zbiór rozwiązań równania:
a)x2=4
b)x2=−1
c)IxI=−7
d)IxI>4
13 maj 17:50
Krzysiek : c) wartosc bezwzgledna nie moze buc ujemna .
13 maj 18:28
filip01: Krzysiek, a kwadrat liczby b) może?
13 maj 18:32
Leszek: filip01: nie, chyba że dziedziną funkcji f(x) jest zbiór liczb zespolonych.
13 maj 18:34
Leszek: a) x∊{−2,2}
b) x∊∅
c) x∊∅
d) x∊(−∞,−4)U(4,∞)
13 maj 18:40
Wiola: A o co chodzi z tym wykresem?
13 maj 18:56
Leszek:

no to musisz narysować i z tego wykresu odczytać rozwiązanie
13 maj 19:00