Naszkicuj wykres funkcji f
Pegazus: Naszkicuj wykres funkcji f,która spełnia jednocześnie następujące warunki:
Df= <−4,−1) U (−1,4>
Zwf=<−3,2>
funkcja jest parzysta
ma tylko dwa miejsca zerowe i jednym z nich jest liczba 3.
13 maj 16:32
Mila: Sprawdź treść.
Jeśli (−1) nie należy do dziedziny, to nie może być parzysta.
13 maj 19:50
Pegazus: Tu napisane jest dokładnie tak jak w zadaniu. To może tam się pomylili.
I może dlatego mi nie wychodził ten wykres :C
13 maj 22:19
Mila:

wg mnie dziedzina mogła wyglądać tak:
D
f= <−4,−1) U (1,4>
Funkcja jest parzysta− wykres symetryczny względem osi OY
f(x)=f(−x) dla x∊D
Z
w=<−3,2>
13 maj 22:38