matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wypukłość
tom:
Df ≠1 Df"≠1
24x
4
+12x
y"=
=0 /(x
3
−1)
4
bo >0
(x
3
−1)
4
24x
4
+12x=0 Zbadać wypukłość. nie ma miejsc zerowych..Funkcja jest wypukła od (−
∞
,1) (1,+
∞
) zgadza sie?
13 maj 13:02
tom:
up
13 maj 17:30