miejsca zerowe
tom: 2(x3+3x2−3x−1)=0
13 maj 12:01
irena_1:
x
3+3x
2−3x−1=x
3−1+3x
2−3x=(x−1)(x
2+x+1)+3x(x−1)=(x−1)(x
2+4x+1)
x−1=0 lub x
2+4x+1)=0
x
1=1
Δ=16−4=12
| | −4−2√3 | | −4+2√3 | |
x2= |
| =−2−√3 lub x3= |
| =−2+√3 |
| | 2 | | 2 | |
13 maj 12:05
tom:
13 maj 12:05
Klara:
x3−1+3x2−3x=0
(x−1)(x2+x+1)+3x(x−1)=0
(x−1)(x2+4x+1)=0 Δ=12, √Δ=2√3
x=1 v x=....... v x=........
dokończ......
13 maj 12:07
Klara:
13 maj 12:08
Krzysiek : Klara

. jeszcze raz Cie prosze. Wroc do swojego poprzedniego nicku.
13 maj 12:31
akante: jak tak patrze na ilosc zadanek to klara juz dosyc dlugo rozwiazuje pod tym ale strzelam ze to
eta bo truskawki daje
13 maj 12:36
Klara:
13 maj 12:37
Eta:
13 maj 12:38
akante: tajemnicze

13 maj 12:44