1+sinα | 1−sinα | |||
Wykaż, że jeśli α ∊ (180 stopni, 270 stopni), to √ | − √ | = | ||
1−sinα | 1+sinα |
1+sinα | 1+sinα | (1+sinα)2 | (1+sinα)2 | ||||
* | = | = | |||||
1−sinα | 1+sinα | 1−sin2α | cos2α |
1−sinα | 1−sinα | (1−sinα)2 | (1−sinα)2 | ||||
* | = | = | |||||
1+sinα | 1−sinα | 1−sin2α | cos2α |
√(1+sinα)2 | √(1−sinα)2 | |||
L= | − | = | ||
√cos2α | √cos2α |
|1+sinα| | |1−sinα| | |||
= | − | = (cosα<0 dla α∊III ćwiartki, 1+sinα>0,1−sinα>0) | ||
|cosα| | |cosα| |
1+sinα | 1−sinα | |||
= | − | = | ||
−cosα | −cosα |
1+sinα−1+sinα | 2sinα | |||
= | = | =−2tgα=P | ||
−cosα | −cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |