matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość bryl;y całka
Adam:
Oblicz objętość bryły z=4+y, z=0, 4=x
2
+y
2
∬y+4=∬r
2
sin(fi)+4r D D D: 0<=r<=2 0<=fi<=2pi czy obszary całkowania są dobre dla współrzędnych biegunowych ? proszę o pomoc
12 maj 21:35
Trivial:
Chyba dobrze.
12 maj 23:00