matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
hania:
Zbadaj, czy istnieje kąt α∊(0
o
,90
o
)∪(90
o
,180
)
, który spełnia następujące warunki:
√
3
4
a) sinα=
i cosα= −
5
5
12 maj 20:03
Bogdan:
sprawdź, czy sin
2
α + cos
2
α = 1
12 maj 20:27