matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodne cząstkowe I II rzędu pomóżcie
Piterpan:
f(x,y)= x
3
+8y
3
−6xy+5
12 maj 18:39
PATIIIIII:
POMOCYYYY
https://matematykaszkolna.pl/forum/203251.html
12 maj 19:56
Mila:
f(x,y)=x
3
+8y
3
−6xy+5 f
x
=3x
2
−6y (y − traktujesz jak stałą) f
y
=24y
2
−6x (x − traktujesz jak stałą) f
xx
=6x f
yy
=48y dokończ
12 maj 21:29