matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
maja:
3
4
+
=
x+2
x
2
−3
12 maj 18:34
maja:
proszę o pomoc bo nie wiem czy mam to dobrze rozwiązane
12 maj 18:38
bezendu:
D
f
=x∊R\{−2,−
√
3
,
√
3
}
3(x
2
−3)+4(x+2)
=0
(x+2)(x
2
−3)
3(x
2
−3)+4(x+2)=0 3x
2
−9+4x+8=0 3x
2
+4x−1=0 Δ=4
2
−4*3*(−1)=28
√
Δ
=2p{7{ x
1
=... x
2
=...
12 maj 18:39