matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań {2x-3y= 5 {x+2y= -1
Grzesiek:
Rozwiąż układ równań {2x−3y= 5 {x+2y= −1
12 maj 18:17
jikA:
{2x − 3y = 5 {x + 2y = −1 / *2 {2x − 3y = 5 {2x + 4y = −2 ______________
−
−7y = 7 ⇒ y = −1 ∧ x = 1.
12 maj 18:21