matematykaszkolna.pl
męczyłem się godzinę i nie mogę ignac93: Mamy prostokąt. Pomnożyłem jego bok dłuższy przez krótszy. W ten sposób otrzymałem powierzchnię. Potem dodałem bok dłuższy do krótszego − suma równa się powierzchni. Dodałem bok dłuższy, bok krótszy i powierzchnię. Suma ogólna wynosi 9. Ile wynoszą: bok dłuższy, bok krótszy i powierzchnia?"
16 wrz 19:46
AROB: Zamiast pisać, co zrobiłeś, zapisz treść zadania. Ten opis jest tak mętny,że nic z niego nie wiadomo.
17 wrz 00:24
Eta: emotka zgadzam się z AROB Do ignac Oczekujesz poprawnej odpowiedzi? więc musisz podawać poprawną treść zadaniaemotka
17 wrz 00:27
AROB: O, wróciłaś jeszcze. A ja właśnie kończę, bo wszyscy już poszli spać. Zatem życzę spokojnej nocy, dobranoc. emotka emotka
17 wrz 00:32
Eta: AROB ...czy Tobie też przez jakiś czas strona nie"chodziła" ? czy tylko mnie coś nie działało? emotka
17 wrz 01:01
Eta: Przestraszyłam się ,że nie będę miała co robić z czasem na : em ....turze
17 wrz 01:04
AROB: Eta, u mnie było to samo. Też się przeraziłam, że straciłam kontakt z forum. emotka
17 wrz 01:17
Eta: OKemotka dzięki. pora zatem emotka Do jutra emotka
17 wrz 01:19
AROB: Do jutra emotka
17 wrz 01:20
ignac93: no przecież to jest treść zadania a nie to co ja robiłem. hello to jest zagadka, więc jakiś gościu ją opowiada
17 wrz 16:51
ignac93: a zresztą to znam już odpowiedź. śniła mi się. a=3, b=1,5 pole =4
17 wrz 16:52