| 6 | ||
Mam narysować wykres funkcji której współczynnik kierunkowy jest równy | , | |
| √3 + √2 + 1 |
| 23√3 | ||
a współczynnik przesunięcia jest równy | ||
| 3√3 + 1 |
| 6 | √3 − ( √2 + 1) | |||
a = | * | = | ||
| √3 + √2 + 1 | √3 − ( √2 + 1) |
| 6 √3 − 6√2 − 6 | ||
= | = | |
| 3 − ( 2 + 2 √2 + 1) |
| 6 √3 − 6 √2 − 6 | √2 | |||
= | * | = | ||
| − 2 √2 | √2 |
| 3 √6 − 3*2 − 3√2 | ||
= | = 1,5 √2 − 1,5 √6 + 3 = 1,5*( √2 − √6) + 3 | |
| − 2 |
| 2 3√3 | 3√9 − 3√3 + 1 | |||
b = | * | = | ||
| 3√3+ 1 | 3√9 − 3√3 + 1 |
| 3 3√27 − 23√9 + 2 3√3 | ||
= | = | |
| 3√27 − 3√9 + 3√3 + 3√9 − 3√3 + 1 |
| 2*3 − 2 3√9 + 23√3 | 3 − 3√9 + 3√3 | |||
= | = | |||
| 3 + 1 | 2 |