Wykres funkcji
Marcin: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=2x i g(x) = 2x+2. Podaj zbiór wartości funkcji g i równanie
asymptoty jej wykresu. Proszę o pomoc.
12 maj 17:36
Kaja: zrób tabelkę do funkcji f(x)=2x i narysuj ten wykres. potem narysowany wykres przesun o dwie
jednostki w górę (otrzymasz wykres funkcji g). ZWg=(2,+∞) a równanie asymptoty to y=2.
zaznacz ją na wykresie linią przerywaną.
12 maj 17:39
Marcin: czyli mam sobie zrobic tabelke i obliczyc funckje np. dla x = 1,2,3 itp i narysowac to?
12 maj 17:44
Kaja: tak
12 maj 17:46