matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Keo:
uzasadnij ze liczba 2*(sin60+cos60) do drugiej − tga60 jest calkowita
12 maj 16:41
Kaja:
2*(sin
2
60
0
+2sin60
0
*cos60
0
+cos
2
60
0
)−tg60
0
=2*(1+
√
3
2
)−
√
3
=2+
√
3
−
√
3
=2∊C
12 maj 16:55