matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z funkcji
kolega:
Cześć
Pomoże ktoś z takim zadaniem domowym?
|x|
Dana jest funkcja o wzorze f(x)=
dla x∊ℛ\{0}. Podaj wzór wartości funkcji f i narysuj
x
jej wykres.
12 maj 16:20
Aga1.:
Z własności wartości bezwzględnej
x
f(x)=
=1, gdy x>0
x
−x
f(x)=
=−1, gdy x<0
x
Dalej sobie poradzisz?
12 maj 16:29
kolega:
tak, dzięki
12 maj 18:34