matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WIELOMIANY
nobody:
(5x−7)
2
=9
12 maj 16:07
Bogdan:
5x − 7 = −3 lub 5x − 7 = 3 itd.
12 maj 16:07
nobody:
x=2 v x= 0,8 ?
12 maj 16:12
Bogdan:
swoje rozwiązanie możesz przecież sam sprawdzić
12 maj 16:18