Trygonometria.
hania:

Wyznacz kąty α i β , korzystając z danych na rysunku.
Krok po kroku , bo na wzór chce zrobić 3 inne przykłady .
12 maj 15:27
ahs: 22=(√2)2+x2
12 maj 15:29
hania: Policzyć 3 bok potrafie.
12 maj 15:30
12 maj 15:36
hania: Kurde.. nie kumam
12 maj 15:39
eZ: I przepraszam, ale musze w koncu o to zapytac − jak Wam sie wyswietlaja ulamki? Bo to co
napisalem u mnie wyglada tak :
http://i.imgur.com/ZkEFU6T.jpg
:(
12 maj 15:39
ahs: @eZ użyj znacznika U {licznik} {mianownik},a nie u {licznik} {mianownik} (bez spacji)
12 maj 15:41
hania: Tak samo to wygląda jak u Ciebie, ale są czytelne.
12 maj 15:41
ahs: | 2 | | √2 | | x | |
| = |
| = |
| |
| sin900 | | sinβ | | sinα | |
12 maj 15:42
eZ: Hania, podalem link do strony z twierdzeniem sinusow, wejdz tam sobie w zadania, to pierwsze i
przeanalizuj, to nie takie trudne
12 maj 15:49
hania: okey
12 maj 15:50
eZ: To teraz Ty mi powiedz, jak stworzylas to α i β na rysunku

Przepraszam za offtop
12 maj 15:52
ahs: Masz przyciski α β γ δ π Δ itd.
12 maj 15:55
hania: No dokładnie. Normalnie może korzystać z tych przycisków które są do pisanie tekstów.
12 maj 15:57
hania: I dziękuję za pomoc. 5 jedynek z matmy :< trzeba nadrobić cały semestr.
12 maj 15:58
eZ: :( No to ucz sie ucz i zdawaj, ktora klasa?
12 maj 16:00
hania: 1 technikum .
12 maj 16:00