matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole, dziwny zapis
slawomir:
Witam! Co oznacza zapis, y=max{sinx,cosx} ? Bo mam policzyc pole a niewiem ocb
Pozdrawiam!
12 maj 15:26
slawomir:
spojrzy ktos?
12 maj 15:51
Vizer:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Minimum_i_maksimum_(funkcje)
12 maj 15:53
ahs:
spośród tych dwóch funkcji bierzesz tą, która ma wyższą wartość np. y=max{x+2;x
2
−4} będzie wyglądała tak:
y=f(x)
12 maj 16:00
slawomir:
dziekuje
12 maj 16:19