matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
hania:
Wyznacz α, α ∊ (0
o
, 90
o
), wiedząc, że: a) tgα = 1 b) cosα =
1
2
c) sinα =
1
2
d) ctgα =
√
3
e) tgα =
√
3
f) sinα =
√
2
2
g) cosα =
√
3
2
h) ctgα = 1
12 maj 14:57
hania:
Dobra już kumam
12 maj 15:00