POMOCY ALGEBRA
xxx: Bardzo prosze o pomoc w dowodzie tego zadania dzieki niemu bede mógł zaliczyc algebre. Prosze
pomóżcie. Udowodnij ze Udowodnij że jeżeli U∩V={0} oraz(U+V)∩W={0}
to U+V+W=U⊕V⊕W
12 maj 13:58
PW: Tego nikt nie udowodni. Nie wiadomo w jakim zbiorze poruszamy się i co oznaczają symbole
działań.
Napisz poprawnie treść zadania.
12 maj 14:03
xxx: ⊕ symbol oznaczajacy suma prosta . i tylko tyle pisze ale wg mnie to U,V,W sa podprzestrzeniami
tego samego wymiaru.
12 maj 14:12
xxx: prosze niech ktos pomoze

?
12 maj 15:05