Umca pękla gumca
Kipic: Moze ktos sie orietuje

Jak jest na ustnej z angilka

Przyjmujac ze byloby pytanie :
What is you best friend like

Czy podpowiadajac :
He is polite and clever because he always helps me . and he comfort me when i'm sad

To czy dostalbym za to maxa

(pytam praktycznie a nie teoretyznie)
12 maj 12:50
Patryk: jesli to jest pierwsze zadanie tak zwane zerowe to mnie uczyli ,żeby powiedzieć coś więcej niż
jedno zdanie
12 maj 12:52
Kipic: no dobra tylko ze wydaje mi sie ze to jest rozbudowane jedno dlugie zdanie rownie dobrze
moglbym je podzielic na :
He comfort me when i'm sad. i za chwile
He is polite and clever because he always helps me
hehe
12 maj 12:54
eZ: O ile sie nie myle, to nawet jesli pierwsze zadanie nie jest punktowane, to jednak wplywa w
pewnym stopniu na ostateczna ocene/punktacje, wiec warto tez sie tutaj postarac, a nie
przemilczec te chwilke.

Nie wiem, czy tak do konca mozna powiedziec, ze ktos jest madry, bo komus innemu pomaga

Przy
comfort na koncu s powinno byc, chyba wiemy dlaczego?

Jezeli druga opcja to mozna by chyba
wtracic "also" pomiedzy is oraz polite.
12 maj 13:00
Kipic: tak zapomnialem s
also to takie urozmaicenie
Ale ja na szybko to pisalem bez zastanawiania sie od razu to co wpadlo mi do bani po napisaniu
tego pytania
A np jakby juz chodziloo punktowanie np :
te chmurki i w chmurce byoby tak : (wraz z wspolwlasciciem musicie umeblowac mieszkanie)
wiec odpowiadalbym tak :
You are my flatmate . We have to furnish our common flat . i think we need new kitchen table ,
wardrobe and a few chairs . what do you think

Tak bym odpowiedial czy byloby ze poruszylem chmurke i czy czegos brakuej
zreszta jak oceniona by zostala moja wypowiedz
12 maj 13:10
eZ: Tzn o ile sie nie myle to w chmurkach byly do poruszenie konkretne kwestie, np. "ustalcie, ile
pieniedzy przeznaczycie na umeblowanie mieszkania". Wydaje mi sie, ze taka sentencja jak "You
are my flatmate" jest troche zbedna, bo przeciez ktos z komisji odgrywa role tej osoby i
dobrze wie, jaka role ma odegrac

Dalej jest dosc dobrze
12 maj 13:13
Kipic: No wiesz za dobry to ja nie jestem a ze wiedzialem jak jet wspolokator to chcialem to
wykorzystac hehe
No i jedyne co na polski to taka mi sie odpowiedz nasunela i na angielski :
I think we can devote to furnish an flat 200 pounds
czy to byloby zaliczone
12 maj 13:20
eZ: Zaliczone pewnie by bylo, ale nie pamietam, jak dokladnie to bylo punktowane

Wydaje mi sie,
ze warto by bylo troche rozwinac te wypowiedz i np. wymienic, co najpilniej potrzeba kupic lub
wspomniec, ze nieopodal jest sklep z meblami i ewentualnie koszty transportu by odpadly
12 maj 13:23
Kipic: @eZ widzisz Ty podchodzisz profesjonalnie do tego ale ja nawte po polsku nie wpadlem zeby
powiedziec wlasnie tej reszty zwlaszcza z tym transportem i ze sklep jest blisko

Kurcze jednak 2 z polaka daje o sobie znac
12 maj 13:25
Kipic: We have a DIY shop near our flat and transport will be cheap
12 maj 13:27
ola z przedszkola: Kipic włącz na luz.
12 maj 13:48
ogipierogi: na ustnej ważne zeby cały czas mówić, i tyle.
12 maj 14:32
pocah: Też mam z angolem wielki problem i chodzi mi tu tylko o ustny, bo z pisaniem sobie dosyć dobrze
radzę. Mógłby ktoś napisać jak to wygląda, ktoś kto już jest po? Bo dla innych może to jest
proste, ale są też tacy, którzy właśnie przed tym "banalnym" angolem będą się najbardziej
denerwować.
12 maj 17:05
grzesiek: Też z chęcią bym się dowiedział coś o ustnych. Proszę o odpowiedź.
13 maj 12:50
Alois~: Ja oglądałam filmiki, nauczycielka , która je przygotowała mowiła ze wstepna mozna sobie
'nabić' punkty. Patrza na plynnosc, zasoby słownictwa.
13 maj 13:35
Alois~: Kipic według mnei w pierwszym poscie znacznie zbyt mało powiedziałes.
O ile sie nie myle tzn jaki jest Twoj najlepszy kumpel ?
wiec wymien jak najwiecej aspektow.

moze byc ze spedzacie razem dorze czas i nigdy sie z nim nie nudzisz. mowic mowic i jeszcze raz
mowic
13 maj 13:42