napisz rownanie prostej przechodzacej przez punkt
celina: napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt A {0,4] B[−3,−4]
12 maj 12:31
12 maj 12:33
Kaja: rozumiem, że chodziło o napisanie równania prostej przechodzącej przez punkty A i B
12 maj 12:34
celina: y=ax+b do takiego wzoru A[0,4] B[−3,−4]
12 maj 12:40
celina:
12 maj 12:41
Kaja: tak do wzoru y=ax+b podstawiasz podane punkty i wyliczasz a i b
12 maj 12:43
Bogdan:
| | 8 | |
y = |
| x + 4 i gotowe y = a(x − x0) + y0 |
| | 3 | |
12 maj 12:43
celina: dzieki Kaju
12 maj 12:47
ℛ∀℉∀Ł: Spoko
29 sie 09:05